Inschrijving sociale koop

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM's) bieden in het Vlaamse Gewest woningen en bouwgronden aan tegen gunstige voorwaarden aan mensen met een bescheiden inkomen.

Sociale huisvestingsmaatschappijen verkopen:

  • sociale koopwoningen
  • sociale bouwgronden (= kavels)
  • middelgrote koopwoningen
  • middelgrote bouwgronden (= kavels).
Voorwaarden 2021

Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een sociale koopwoning of sociale bouwgrond moet je in 2021 aan volgende voorwaarden voldoen: * je bent 18 jaar of ouder * jouw inkomen is niet te hoog en niet te laag * je hebt geen eigendom

Verder lezen »
Procedure

Je kunt je inschrijven bij een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) die werkt in de gemeente waar je wilt kopen. Je kunt alleen inschrijven als je aan de voorwaarden voldoet.

Verder lezen »
Toewijzing

De chronologie van de inschrijvingen telt als een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) sociale woningen of bouwgronden verkoopt. Dit betekent dat de persoon die eerst inschreef, eerst kan kopen.

Verder lezen »
Kosten

De verkoopprijs van een sociale koopwoning of kavel moet binnen de wettelijke limieten liggen. Die wettelijke limieten kunnen voor het ene koopproject anders zijn dan voor het andere koopproject. Dit komt door een overgangsbepaling in de regelgeving. Voor meer informatie hierover contacteer je best de sociale huisvestingsmaatschappij in jouw buurt.

Verder lezen »
Aanbod Heuvelland

Overzicht projecten in uitvoering of in de nabije toekomst:

Verder lezen »
Aanbod Poperinge
Aanbod Vleteren

Bouwmaatschappij DE MANDEL bouwt en verkoopt te Oostvleteren (zijstraat van Woestenstraat) 10 MODERNE en ENERGIEZUINIGE WONINGEN

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.