Woonwinkel nieuwsberichten

Sociale koopwoningen Ons Onderdak

Ons Onderdak bouwt momenteel op verschillende locaties in Poperinge nieuwe koopwoningen en koopappartementen.

Verder lezen >

De rentevoeten van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds zijn verlaagd!

De rentevoeten van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds zijn verlaagd! Voortaan kan je lenen vanaf 1,6 % (rentevoet varieert in functie van de kredietduur).

Verder lezen >

Loket Habito Woonwinkel op afspraak

Hulp nodig bij het aanvragen van een premie voor renovatiewerken aan je woning of wil je een energielening voor energiebesparende maatregelen? Wil je je inschrijven voor een sociale woning? Heb je problemen bij het huren of verhuren van je woning? Zijn er problemen met de kwaliteit van je woning?

Verder lezen >

Huurbemiddeling door de Vlaamse Ombudsman

Sommige huurders en verhuurders van een woning komen in de problemen door de coronacrisis: de huurder betaalt de huur niet meer, de verhuurder weigert een dringende herstelling uit te voeren, huurder en verhuurder geraken het niet eens over hoe of wanneer de verhuis moet gebeuren, enz.

Verder lezen >

Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor de normale werking van de private en sociale huurmarkt?

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de normale werking van de private en sociale huurmarkt.

Verder lezen >

Sociale koopwoningen De Mandel

De Mandel bouwde in de nieuwe verkaveling Bommelbilk te Poperinge 7 koopwoningen en 10 koopwoningen langs de Edmond Devloostraat te Oostvleteren.

Verder lezen >

Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2020

De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 25 oktober 2019 principieel om de sloop- en heropbouwpremie te verlengen tot eind 2020. Normaal gezien liep de sloop- en heropbouwpremie af voor sloop- en heropbouwvergunningen, aangevraagd uiterlijk op 31 oktober 2019. Deze periode wordt nu eenmalig met 14 maanden verlengd voor sloop- en heropbouwvergunningen aangevraagd uiterlijk op 31 december 2020.

Verder lezen >