Energie

Vlaamse energielening

Een renteloze energielening voor inwoners uit de Westhoek... Energie neemt een steeds grotere hap uit ons huishoudelijk budget. Nochtans kan je met allerhande energiebesparende investeringen de energiefactuur flink laten zakken. Enkele voorbeelden zijn: je woning isoleren, het plaatsen van een hoogrendementsketel, gebruik maken van hoogrendementsglas, plaatsen van een zonneboiler, plaatsen en zonnepanelen, …. Deze energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf vroeg of laat terug, onder meer dankzij premies en fiscale voordelen van de verschillende overheden. De werken om jouw energieverbruik te verminderen vragen echter vaak serieuze investeringen waarvan je slechts geleidelijk de vruchten kan plukken. Door het verstrekken van de renteloze leningen willen de gemeenten van de Westhoek je alvast op weg helpen.

Verder lezen »
Vlaamse energielening+

Wie vanaf 2021 een woning of appartement erft of geschonken krijgt en geen woonkrediet bij de bank afsluit, zal bij Energiehuis DVV Westhoek terecht kunnen voor een renteloze (0%) Energielening+ (met een looptijd van maximaal 20 jaar).

Verder lezen »
Renteloos renovatiekrediet

Vanaf 2021 kunnen nieuwe eigenaars van een woning of appartement beroep doen op het renteloos renovatiekrediet. Wie een woning met een slechte energieprestatie koopt en binnen de vijf jaar de energieprestatie daarvan aanzienlijk verbetert, zal aansluitend bij het hypothecair krediet voor de verwerving van het pand, ook een renteloos renovatiekrediet kunnen afsluiten.

Verder lezen »
Renovatieadvies en -begeleiding

Denk je aan verbouwen, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Neem dan contact op met Energiehuis DVV Westhoek voor GRATIS renovatieadvies en renovatiebegeleiding!

Verder lezen »
Energieleverancier
Energieke dorpen

Energieke Dorpen brengt mensen uit de dorpen samen om energie te besparen en groene energie op te wekken.

Verder lezen »
Zonne-energie
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.