Sloop- en heropbouwpremie

De Vlaamse Regering voerde in 2018 een sloop- en heropbouwpremie in voor particulieren. De premie bedraagt 10.000 euro per project en geldt voor woningen met een omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie kan uitsluitend aangevraagd worden door wie niet in aanmerking komt voor de 6% btw-regeling voor sloop- en heropbouw. De 6% btw-regeling geldt voor woningen die gedurende 5 jaar de enige en eigen woning van de bouwheer/koper zijn en die een bewoonbare oppervlakte hebben van maximaal 200 m². Zowel projecten van bouwheren-natuurlijke personen als die van bouwpromotoren komen in aanmerking. De 6% btw-regeling wordt vanaf 2021 tot eind 2022 uitgebreid tot het volledig Belgisch grondgebied.

Voorwaarden: enkel gecombineerde omgevingsaanvragen voor sloop- en heropbouw komen in aanmerking voor de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie.

Procedure voor de aanvraag van de premie

De slooppremie moet online aangevraagd worden binnen de 3 maanden na de goedkeuring van de omgevingsvergunning voor sloop- en heropbouw.
De premie moet uiterlijk worden aangevraagd op 30 juni 2023, na goedkeuring van een omgevingsvergunning aangevraagd in 2021 of 2022.

Meer details en voorwaarden voor de sloop- en heropbouwpremie.

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.