Inschrijving sociale huur

Wie op de private huurmarkt geen geschikte woning vindt naar zijn budget en voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan ook terecht bij de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Om de inschrijving nog vlotter te laten verlopen, kan men in de woonwinkel terecht voor inschrijvingen bij de meeste sociale huisvestingsmaatschappijen of voor een inschrijving bij het sociaal verhuurkantoor.

Op deze manier kan men via 1 centraal punt de verschillende inschrijvingen laten registreren. Klik hier voor een overzicht van de documenten nodig voor de inschrijving.

Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel

De Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel heeft een ruim aanbod aan sociale huurwoningen. Wie aanspraak wil maken op een sociale huurwoning, dient zich in te schrijven om zo op de wachtlijst te komen. Bij de woonwinkel medewerkster kan je steeds terecht voor informatie omtrent de voorwaarden voor inschrijving, of voor de inschrijving zelf. We verzamelen met u alle nodige documenten en sturen de aanvraag onmiddellijk door naar De Mandel, zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Verder lezen »
Sociale Huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak

Ons Onderdak verhuurt circa 1.500 woningen in Ieper, Heuvelland, Houthulst, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Het aanbod aan huurwoningen neemt ook jaar na jaar toe. Regelmatig worden nieuwe projecten afgewerkt en verhuurd. Zij hanteren flexibele huurprijzen. Jouw inkomen, jouw gezinssituatie en het type woning bepalen de maandelijkse huurprijs. Om huurder te kunnen worden van een sociale woning, moet je je kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Bij de woonwinkel kan je steeds terecht voor informatie omtrent de voorwaarden voor inschrijving of voor de inschrijving zelf. We verzamelen samen alle benodigde documenten en sturen de aanvraag onmiddellijk door naar Ons Onderdak, zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Verder lezen »
Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel VZW

Sociaal verhuurkantoor Woonsleutel is actief in het hele werkingsgebied. Ze huren woningen in van private verhuurders en verhuren die door aan gezinnen die in aanmerking komen voor een sociale woning. Het Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel vzw huurt privé woningen en verhuurt woningen in onder andere Heuvelland, Poperinge en Vleteren.

Verder lezen »
OCMW Heuvelland

Het OCMW Heuvelland beschikt over 8 sociale woningen. Er zijn 3 woningen met 1 slaapkamer, 4 woningen met 3 slaapkamers en 1 woning met 4 slaapkamers. Deze worden ingevuld naargelang de gezinssituatie.

Verder lezen »
Seniorenzorg Poperinge

Poperinge beschikt over heel wat huisvestingsmogelijkheden voor senioren. De woningen liggen in een aangename buurt waar ook een woonbegeleider actief is.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 168.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.