Inschrijving sociale huur

Wie op de private huurmarkt geen geschikte woning vindt naar zijn budget en voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan ook terecht bij de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Om de inschrijving nog vlotter te laten verlopen, kan men in de woonwinkel terecht voor inschrijvingen bij de meeste sociale huisvestingsmaatschappijen of voor een inschrijving bij het sociaal verhuurkantoor.

Op deze manier kan men via 1 centraal punt de verschillende inschrijvingen laten registreren. Klik hier voor een overzicht van de documenten nodig voor de inschrijving.

Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel

De Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel heeft een ruim aanbod aan sociale huurwoningen. Om een woning te kunnen huren, moet je je inschrijven in het register van kandidaat-huurders. Wil je je inschrijven bij Ons Onderdak, dan kun je terecht bij de Woonwinkel.

Verder lezen »
Sociale Huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak

Woonmaatschappij Ons Onderdak verhuurt woningen en appartementen in Ieper, Heuvelland, Houthulst, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Om een woning te kunnen huren, moet je je inschrijven in het register van kandidaat-huurders. Wil je je inschrijven bij Ons Onderdak, dan kun je terecht bij de Woonwinkel of kun je langs gaan bij Ons Onderdak, Ter Waarde 65, 8900 Ieper.

Verder lezen »
Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel VZW

Sociaal verhuurkantoor Woonsleutel is actief in het hele werkingsgebied. Ze huren woningen in van private verhuurders en verhuren die door aan gezinnen die in aanmerking komen voor een sociale woning. Het Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel vzw huurt privé woningen en verhuurt woningen in onder andere Heuvelland, Poperinge en Vleteren.

Verder lezen »
Seniorenzorg Poperinge

Poperinge beschikt over heel wat huisvestingsmogelijkheden voor senioren. De woningen liggen in een aangename buurt waar ook een woonbegeleider actief is.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 168.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.