Fluvius

Vanaf 1 juli kun je een aantal premies niet meer aanvragen via Fluvius.

Concreet gaat het over de volgende premies: beglazing, dak- of zoldervloerisolatie, vloer- of kelderisolatie, warmtepomp- of zonneboiler, warmtepomp   en condensatieketel.

Deze premies kunnen vanaf 1 oktober aangevraagd worden via mijnverbouwpremie.be.

 

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kan je het grootste deel van je elektriciteitsverbruik opwekken met gratis zonlicht. De Vlaamse Regering heeft ambitieuze doelstellingen voor zonne-energie. Bovendien zijn zonnepanelen een rendabele en veilige investering. Door de daling van de kostprijzen en de hoge elektriciteitsprijzen zijn de meeste installaties binnen de tien jaar terugverdiend. Daarna leveren ze doorgaans nog 15 jaar lang stroom. Zonnepanelen met een vermogen van ongeveer 4 kWp, om een doorsnee gezin met een jaarverbruik van 3500 kWh bijna volledig van stroom te voorzien, kosten gemiddeld 4700 euro (exclusief 6% btw).

Verder lezen »
Retroactieve investeringspremie zonnepanelen

Begin 2021 vernietigde het Grondwettelijk hof het principe van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. Omdat dit arrest ook financiële gevolgen heeft, besliste de Vlaamse Overheid om een retroactieve investeringspremie toe te kennen aan eigenaars van zonnepanelen die tussen 1 januari 2006 en 31 december 2020 in dienst genomen werden en het recht op de terugdraaiende teller verliezen na plaatsing van een digitale meter.

Verder lezen »
Premie voor sturing van elektrische warmte

Wie investeert in een apparaat die de bestaande apparatuur bij accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen kan sturen, kan hiervoor een premie krijgen. Deze premie loopt tot eind 2022, zowel in bestaande woningen als in nieuwbouw. Dankzij de komst van de digitale meter, kunnen gezinnen op een efficiënte manier hun warmte- en elektriciteitsverbruik regelen aan hun noden. Heel wat gezinnen verwarmen elektrisch in de vorm van een warmtepomp, warmtepomboiler, elektrische boiler of een accumulatieverwarming. Door de installatie van een sturingsapparaat kan je je elektriciteits- en warmteverbruik zoveel mogelijk afstemmen op je eigen productie (bijvoorbeeld via zonnepanelen) en/of het vermijden van piekmomenten. Voor de aankoop en de plaatsing door je installateur van dat sturingsapparaat, heb je recht op een premie.

Verder lezen »
Ventilatiesysteem

Voor de installatie van een ventilatiesysteem krijg je geen premie, maar de investering telt wel mee voor de totaalrenovatiebonus. Je moet de plaatsing van je ventilatiesysteem dan wel aanmelden bij Fluvius.

Verder lezen »
E-peilpremie voor nieuwbouw
EPC-labelpremie

Wanneer je een woning met een slechte energieprestatie binnen de 5 jaar grondig renoveert waardoor het EPC-label aanzienlijk verbetert, kan je hiervoor vanaf 2021 een EPC-labelpremie krijgen. De EPC-labelpremie geldt los van de individuele premies voor de investeringen zelf.

Verder lezen »
Kortingsbon voor aankoop energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en koop je een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries?

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.