(Ver)huren/(Ver)kopen

Een huis huren of verhuren? Er komt steeds veel bij kijken.

Heb je vragen rond het opstellen van een huurcontract, voorwaarden vermeld in een huurcontract of heb je als huurder of verhuurder vragen rond het naleven van het huurcontract? Bij de Habito woonwinkel zoeken we samen met jouw naar een gepast antwoord of gepaste oplossing.

Huren en verhuren op de private markt

Een goede en betaalbare woning vinden is niet altijd gemakkelijk, maar wel heel belangrijk bij het zoeken naar een eigen plek. Even belangrijk is ook een correcte en duidelijke huurovereenkomst, en een goede verstandhouding tussen huurder en verhuurder. Daarom kunnen zowel huurders als verhuurders bij de woonwinkel langskomen met onder andere vragen rond: zoeken naar een huurwoning, vragen in verband met je huurcontract, zoeken naar een oplossing bij geschillen tussen huurder en verhuurder, … Belangrijke info en een goede leidraad bij huren en verhuren van een woning, is eveneens te vinden in de laatste editie van "de Huurwet". Daarnaast kunt u ook bij ons langskomen voor informatie rond de voorwaarden of het invullen van een aanvraag voor een tussenkomst in de huurprijs via de Vlaamse Overheid.

Verder lezen »
Vlaamse huursubsidie

Je huurt een woning op de private huurmarkt en heeft een beperkt inkomen. De huursubsidie is een maandelijks bedrag om je te helpen jouw huurprijs te betalen. Je kunt onder andere een huursubsidie aanvragen na een verhuis van een slechte naar een goede woning.

Verder lezen »
Verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor

U heeft een huis, appartement of studio die u kunt verhuren? Dat is goed nieuws! Maar geeft uw eigendom u naast rendement ook zorgen en stress? Ligt u er wakker van? Kortom, laat uw eigendom u niet los? Verhuur dan gerust aan een sociaal verhuurkantoor.

Verder lezen »
Energieprestatiecertificaat (EPC) bij verkoop of verhuur van een wooneenheid

Wil je een woning, appartement, studio, ... te koop of te huur stellen? Dan moet je een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben.

Verder lezen »
Huurwet en huurdecreet

Als je een woning wil huren of verhuren, dan moeten de huurder en verhuurder een huurcontract opmaken en ondertekenen. Dit huurcontract moet opgesteld zijn in overeenstemming met de geldende regelgeving. Die regelgeving zorgt ervoor dat de rechten en belangen van zowel de huurder als de verhuurder gerespecteerd worden.

Verder lezen »
Verzekering gewaarborgd wonen

Wie een hypothecaire lening bij gelijk welke kredietinstelling afsluit voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning, kan zich met de verzekering gewaarborgd wonen kosteloos verzekeren tegen inkomensverlies door plotse werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, of onvrijwillige stopzetting van de zelfstandige activiteit. Deze verzekering helpt je dan bij de aflossing van de lening.

Verder lezen »
Meldpunt discriminatie

Meen jij slachtoffer of getuige te zijn van discriminatie? Gebeurde dit in een situatie die onder de Vlaamse bevoegdheden valt? Dan kan je rekenen op hulp van het Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI). Deze hulp bestaat uit eerstelijnsbijstand en eventueel bemiddeling en/of oordeelsvorming van de geschillenkamer. Daarnaast biedt het VMRI eerstelijnsbijstand als je van oordeel bent dat je mensenrechten geschonden zijn in een situatie die onder de Vlaamse bevoegdheden valt.

Verder lezen »
Huurwaarborglening

Het Vlaams Woningfonds verstrekt huurwaarborgleningen opdat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning/appartement.

Verder lezen »
Huurgarantieverzekering

De huurgarantieverzekering is een verzekering die de Provincie West-Vlaanderen gratis aanbiedt aan verhuurders als ze een woning verhuren aan een alleenstaande ouder. Eenoudergezinnen krijgen vaak minder kansen om een huis te huren. De huurgarantieverzekering vergroot die kans door te zorgen voor zekerheid bij de huurder én de verhuurder.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.