Sociaal Wonen

Inschrijving sociale huur

Wie op de private huurmarkt geen geschikte woning vindt naar zijn budget en voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan ook terecht bij de sociale huisvestingsmaatschappijen. Om de inschrijving nog vlotter te laten verlopen, kan men in de woonwinkel terecht voor inschrijvingen bij de meeste sociale huisvestingsmaatschappijen of voor een inschrijving bij het sociaal verhuurkantoor. Op deze manier kan men via 1 centraal punt de verschillende inschrijvingen laten registreren.

Verder lezen »
Inschrijving sociale koop

Sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM's) bieden sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan. Om een sociale koopwoning of bouwgrond te kunnen kopen, moet je je kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij.

Verder lezen »
Sociaal woonaanbod

Iedere gemeente uit het werkingsgebied heeft een aanbod aan sociale huurwoningen. Een overzicht van het sociaal huuraanbod in jouw gemeente vind je hier.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 168.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.