Sociaal Wonen

Inschrijving sociale huur

Om ervoor te zorgen dat de bestaande wachtlijsten gecentraliseerd worden in het centraal inschrijvingsregister (CIR) is er een periode ingelast van 1/11/2023 tot en met 2/01/2024 waarbij geen inschrijvingen meer geregistreerd kunnen worden. Vanaf 3 januari 2024 kan elke kandidaat-huurder dan zelf zijn aanvraag voor een sociale woning indienen via de website www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Al ingeschreven voor een sociale woning? Jouw dossier bekijken en aanpassen, doe je vanaf 3 januari 2024 ook via deze website.

Verder lezen »
Inschrijving sociale koop

Sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM's) bieden sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan. Om een sociale koopwoning of bouwgrond te kunnen kopen, moet je je kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 168.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.