Hoe de Vlaamse huursubsidie aanvragen?

Wanneer moet je de Vlaamse huursubsidie aanvragen?

Je doet jouw aanvraag nadat je verhuisd bent. Je hebt daarvoor wel wat tijd; niet later dan 9 maanden na de startdatum van jouw nieuwe huurcontract. Als je een woning huurt van een sociaal verhuurkantoor, kan je ook na deze 9 maanden nog een aanvraag indienen maar opgelet: als jouw huurcontract al minstens één jaar loopt op de aanvraagdatum, zal de huurprijs die vermeld staat in dit contract geïndexeerd worden. Het is deze geïndexeerde huurprijs die vergeleken zal worden met de maximale huurprijs.

Hoe moet je de Vlaamse huursubsidie aanvragen?

Dat doe je met dit aanvraagformulier.

Als je op de aanvraagdatum minstens 65 jaar of ernstig gehandicapt bent, voeg je bij jouw aanvraag best dit medisch attest, ingevuld door jouw huisarts.

Belangrijk: als je de huursubsidie aanvraagt, moet je je in bepaalde gevallen inschrijven op de wachtlijst van een sociale huisvestingsmaatschappij in jouw gemeente. Dit moet ten laatste 9 maanden na jouw aanvraag. Je krijgt de huursubsidie maar zolang je op die wachtlijst staat ingeschreven. Zo’n inschrijving is niet nodig als je verhuist vanuit een huurwoning die onaangepast is aan jouw leeftijd of handicap, als je huurder wordt van een assistentiewoning of van een woning van een sociaal verhuurkantoor.

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.