Kortingsbon voor aankoop energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en koop je een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries? Dan heb je recht op een korting van € 200 bij de aankoop van je nieuwe energiezuinige toestellen. Vraag je kortingsbon online aan en als je aan alle voorwaarden voldoet, stuurt Fluvius je per brief een gepersonaliseerde kortingsbon ter waarde van € 200.

Vanaf 1 april stijgt het bedrag van de kortingsbon naar € 200. Binnen enkele maanden wordt de premie opnieuw verhoogd naar € 250. Wanneer je je toestel dus niet dringend moet vervangen, kan je kiezen om je aankoop nog even uit te stellen. De precieze datum van de verhoging wordt nog gecommuniceerd.

Belangrijk om te weten

 • De kortingsbon moet je aanvragen vóór de aankoop van je toestel
 • De bon is strikt persoonlijk en mag niet doorverkocht worden
 • Per aangekocht toestel kan je slechts één kortingsbon gebruiken
 • Met deze kortingsbon heb je recht op een onmiddellijke kassakorting van € 200. Let er dus zeker op dat de korting meteen van je totaalbedrag afgetrokken wordt!
 • Per 2 jaar wordt maximum 1 bon per type toestel toegekend per gezin op hetzelfde adres.
 • Hou rekening met enkele dagen verwerkingstijd voor de verzending van de bon naar jouw adres
 • De kortingsbon is 2 jaar geldig vanaf de aanvraagdatum. Je vindt “geldig tot” datum ook terug op je kortingsbon.
 • Meer info over de kortingsbon vind je terug in de folder.
Vraag nu je bon aan voor de aankoop koelkast, diepvriezer, wasmachine of droogkast

Welke toestellen en energielabels mag je kopen?

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een:

 • nieuwe wasmachine met het nieuwe energielabel C of beter (het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat)
 • nieuwe droogkast met een energielabel A++ of beter (het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat)
 • nieuwe koelkast (met of zonder vriesvak) met het nieuwe energielabel D of beter (het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat)
 • nieuwe diepvries met het nieuwe energielabel D of beter (het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat)

Meer info over het nieuwe energielabel.

Waar kan ik de kortingsbon gebruiken?

Met deze kortingsbon heb je recht op een onmiddellijke korting van 200 EUR bij de aankoop. Let er dus zeker op dat de korting meteen verrekend wordt door de handelaar! Vind hier een deelnemende winkel in je buurt:

Ontdek de deelnemende winkels

Hoe krijg je je kortingsbon?

 1. De snelste en eenvoudigste manier om jouw kortingsbon is via het online aanvraagformulier.
  Kan je de kortingsbon niet online aanvragen, download dan het aanvraagformulier voor een aanvraag op papier. Opgelet, de verwerkingstijd voor aanvragen op papier is langer dan een online aanvraag!
 2. Voeg een attest of bewijs toe bij je aanvraag dat bewijst dat je recht hebt op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Het attest of bewijs moet recent en geldig zijn op het moment van de aanvraag van de kortingsbon.
 3. Bezorg ons alles via het online aanvraagformulier of per post.

Vraag online mijn kortingsbon aan

Renteloze lening?

Wist je dat het voor een kwetsbare klant mogelijk is om een renteloze lening te krijgen voor een koelkast of wasmachine? Meer informatie krijg je via je energiehuis: https://www.mijnenergiehuis.be/

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.