ReNUveer en bespaar voor altijd op jouw energiefactuur

Verhoog nu jouw renovatiebudget en bespaar voor altijd op uw energiefactuur!

Nu. Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren. De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij. Wie vanaf dit jaar eigenaar wordt van een woning kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen om een woning met een slechte energieprestatie op te lappen. De Vlaamse overheid wil namelijk een versnelling hoger schakelen in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen in Vlaanderen.

Deze ongeziene financiële boost stimuleert een renovatiegolf in Vlaanderen. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector en het klimaat. Deze premies maken het verschil om jouw renovatie meer betaalbaar te maken.

Maak jouw woning energiezuiniger en geniet naast het renteloze renovatiekrediet en de EPC-labelpremie ook van talloze andere steunmaatregelen.  

Het is NU het moment. Nog nooit was reNUveren zo interessant. 

4 goede redenen om jouw reNUvatie meteen aan te pakken

 1. Meer comfort: een goed geïsoleerde en geventileerde woning is veel comfortabeler om in te leven. Zo heb je minder last van vocht, jouw woning blijft koeler in de zomer en in de winter is het binnen heerlijk warm. 
 2. Lagere energierekening: een goed geïsoleerde woning doet jouw energierekening fors dalen. Met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie bespaar je al snel meer dan 1000 euro per jaar. 
 3. Goed voor het klimaat: minder energie verbruiken betekent ook minder CO2 uitstoten. Dat is belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Met het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp verklein je nog extra jouw ecologische voetafdruk.  
 4. Jouw woning wordt meer waard: een woning renoveren loont altijd. Het doet de waarde van jouw woning ook stijgen. Bovendien zorgen het renteloze renovatiekrediet en diverse premies ervoor dat je jouw investering nog sneller terugverdient!

Voldoende redenen dus om jouw oude woning energiezuinig te reNUveren. En de Vlaamse overheid helpt je graag om die investering haalbaar en betaalbaar te maken. Nadien profiteer jij elke dag van alle voordelen!

ReNUveer met de EPC-labelpremie
 • Eénmalige EPC-labelpremie tot 5000 euro. 
 • Voor alle eigenaars van een huis of appartement. 
 • Voor woningen met een slecht energielabel. 
 • Jouw woning moet binnen de 5 jaar energiezuinig gereNUveerd zijn. 
 • Verplicht om minstens EPC-label A of B (of C) te behalen.

ReNUveer met het renteloze renovatiekrediet

 • Renteloze lening om te reNUveren tot 60.000 euro. 
 • Voor eigenaars van een woning of appartement sinds 2021. 
 • Voor woningen met een slecht energielabel.  
 • Jouw woning moet binnen de 5 jaar energiezuinig gereNUveerd zijn. 
 • Verplicht om minstens EPC-label A, B (of C) te behalen.