Inschrijven voor een sociale woning - Freezeperiode tot en met 2 januari 2024

Inschrijven voor een sociale woning vanaf 2 januari 2024

Vanaf 2 januari 2024 kan je online inschrijven als je een sociale woning wilt huren in Vlaanderen. Je kan dan jou inschrijvingsdossier volledig zelf opstarten, digitaal en veilig.

Hoe zal je kunnen inschrijven?

  • Veilig aanmelden met Itsme of e-ID.
  • Gegevens toevoegen en aanvraag indienen.
  • Is alles in orde en voldoe je de voorwaarden, dan ben je ingeschreven als kandidaat-huurder.

Al ingeschreven voor een sociale woning? Ook jouw dossier bekijken en aanpassen, kan vanaf 2 januari 2024 online.

Vanaf dan is er namelijk één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers. Het agentschap Wonen in Vlaanderen beheert dit centraal inschrijvingsregister (CIR).

Om ervoor te zorgen dat de bestaande wachtlijsten gecentraliseerd worden in het centraal inschrijvingsnummer (CIR) is er een periode ingelast van 1/11/2023 tot en met 2/1/2024 waarbij de woonmaatschappij zelf geen inschrijvingen meer kan registeren.

Vanaf 3 januari 2024 kan elke kandidaat-huurder dan zelf zijn aanvraag voor een sociale woning indienen via www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Al ingeschreven voor een sociale woning? Jouw dossier bekijken en aanpassen, doe je vanaf 3 januari 2024 ook via deze website.

Ondersteuning en/of hulp nodig om u in te schrijven voor een sociale woning of actualiseren van jouw dossier? Maak een afspraak bij Habito Woonwinkel.