Wat is de V-test?

Met de V-test van de VREG kun je objectief de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken. Op basis van jouw verbruik berekenen zij hoeveel je het komende jaar zou betalen als je nu een contract zou afsluiten met een leverancier.

De V-test wordt maandelijks aangepast met de recentste prijzen. Op de startpagina van de V-test zie je bovenaan op welke maand het resultaat van de V-test van toepassing is. Staat er een andere maand dan de huidige? Dit betekent dat we de V-test aan het actualiseren zijn. Wacht een paar dagen met de V-test uit te voeren. Zo kun je aanspraak maken op nieuwe tarieven die de energieleveranciers deze maand aanbieden.

We geven een overzicht van producten met zowel vaste als variabele energiecomponenten. Je kiest zelf welk risico je wil nemen.

De resultaten zijn een schatting en geen exacte prijsvoorspelling van jouw eindafrekening. Een exacte berekening van de jaarlijkse energiekost is onmogelijk omdat zowel jouw verbruik als bepaalde prijsonderdelen kunnen veranderen. Er wordt geen rekening gehouden met (tijdelijke) kortingen en promoties.