Energiecontract

Iedereen die energie verbruikt, moét een contract voor energie afsluiten met een energieleverancier. U kiest uw energiecontract zelf. Met de V-test® kan u alle energiecontracten in Vlaanderen op maat van uw persoonlijke situatie en uw verbruik vergelijken, en ontdekken welke contracten en leveranciers het voordeligst zijn voor u. Gezinnen en kmo's kunnen op elk moment gratis van contract en leverancier veranderen. Als u verhuist, kan u uw energiecontract gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe adres. Via het energieovernamedocument regelt u – net als na een echtscheiding of overlijden – snel en efficiënt uw verhuis.

Een energiecontract sluiten

Zonder contract met een energieleverancier mag je geen energie verbruiken. Ook als je een nieuwe aansluiting voor gas en/of elektriciteit wil, voor een nieuwe woning bijvoorbeeld, ben je verplicht om eerst een energiecontract te sluiten. Jouw netbeheerder zal jouw aansluiting pas in orde brengen als je een energiecontract hebt gesloten.

Verder lezen »
Van energiecontract veranderen

Als je van energieleverancier wil veranderen, dan moet je enkel een nieuw contract sluiten met jouw nieuwe energieleverancier. Die regelt dan alles met jouw oude leverancier en met de netbeheerder, en zorgt ervoor dat jouw oude energiecontract wordt beëindigd en dat je een slotfactuur krijgt. Als je een nieuw contract sluit bij dezelfde leverancier, zal die uiteraard ook alles voor je regelen.

Verder lezen »
Een energiecontract stopzetten

Als je verhuist naar het buitenland (of naar een regio waar jouw leverancier niet actief is), naar een woning zonder aparte meter (bv. in een appartementsgebouw) of gaat inwonen bij iemand die al een contract heeft, moet je jouw energiecontract opzeggen. Je vult dan een energieovernamedocument in en bezorgt het aan jouw energieleverancier. Die zal op basis van de meterstanden op het document een slotfactuur opmaken. Als je verhuist of verandert van energieleverancier moet je jouw contract niet stopzetten.

Verder lezen »
Uw energiecontract na een verhuis

Als je verhuist, neem je normaal gezien jouw energiecontract gewoon mee naar jouw nieuwe woning. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om van energieleverancier te veranderen. Hoe dan ook moet je bij een verhuis altijd op tijd jouw leverancier(s) verwittigen en jouw meterstanden doorgeven. Daarvoor gebruik je het energieovernamedocument, waar alle leveranciers in Vlaanderen mee werken om klanten te verhuizen.

Verder lezen »
Uw energiecontract na een overlijden

Bij een overlijden is het, net als bij een verhuis, nodig om een energieovernamedocument op te maken.

Verder lezen »
Uw energiecontract na een echtscheiding

Na een echtscheiding, of een andere situatie waar mensen besluiten om niet langer samen te wonen, kan er ook een energieovernamedocument nodig zijn wanneer iemand op het oude adres blijft wonen.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.