Meten is weten

Energieke Dorpen Westhoek "Meten is weten"

Registreer je energieverbruik en win samen 1.000 euro voor jouw dorp!

Onder het motto ‘meten is weten’, is een zicht krijgen op je huidige energieverbruik een belangrijk startpunt om energie te besparen. Daarom roepen we alle inwoners uit de dorpen van Diksmuide, Veurne en Poperinge op om hun meterstanden gratis te registreren op hun dorpsplatform bij EnergieID.be.

Het digitaal platform is een eenvoudig hulpmiddel om de evolutie van je energieverbruik op de voet te volgen, te controleren en te vergelijken. Door je gegevens regelmatig te registeren, word je je bewuster van je eigen energieverbruik. Zo wordt het veel gemakkelijker om energie te besparen. Je gegevens worden verwerkt tot eenvoudige grafieken en nuttige inzichten. Zo kan je ontdekken of je verbruik volgens verwachting verloopt, hoeveel je bespaart en of je meer of minder verbruikt in vergelijking met gelijkaardige profielen. Plotse energieverliezen heb je meteen in het vizier! Kortom, je kan er veel uit leren en het registreren kost weinig moeite:

  •  Eenmaal een dossier aanmaken.
  • 12x per jaar je meterstanden registreren.
  • 1x per maand krijg je een herinneringsmail.
  • Overzichten, rapporten, vergelijkingen gebeuren automatisch.
  • Gratis registeren via GSM.
  • Meterkaarten voor wie digitaal niet actief is.

Je kan niet alleen ontdekken hoeveel je verbruikt en waar er ruimte is voor verbetering, samen met de inwoners van jouw dorp kan je een leuke prijs winnen. Want het dorp dat er in slaagt tegen 30 november 2018 de meeste mensen te motiveren (procentueel) om zich in te schrijven op EnergieID wint een cheque ter waarde van 1.000 euro.

Registreer je op https://www.energieid.be/, geef een aantal basisgegevens in van je woning en je kan meteen aan de slag. Meld je aan via jouw dorpsplatform: https://www.energieid.be/groups/wijzijnenergiek

Info of hulp nodig bij het aanmaken of beheren van jouw dossier? Neem contact op met Woonwinkel Habito: 057 34 66 00 of info@habitowoonwinkel.be