Energieke dorpen

Meten is weten

Registreer je energieverbruik en win samen 1.000 euro voor jouw dorp! Onder het motto ‘meten is weten’, is een zicht krijgen op je huidige energieverbruik een belangrijk startpunt om energie te besparen. Daarom roepen we alle inwoners uit de dorpen van Diksmuide, Veurne en Poperinge op om hun meterstanden gratis te registreren op hun dorpsplatform bij EnergieID.be.

Verder lezen »
Groepsaanbod ledverlichting

Energieke Dorpen werkt samen met vzw Impact om de inwoners van Poperinge voordelige ledverlichting aan te bieden. Door deze groepsaankoop ontvang je 30% korting. Ontdek het aanbod ledverlichting via www.ledimpactvzw.be.

Verder lezen »
Straatthermografie

Straatthermografie of gevelscan is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies van een woning in beeld brengt. Via een unieke warmtefoto maken we het energieverlies via muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, infiltraties, vochtproblemen, … zichtbaar. De foto wordt genomen bij ideale weersomstandigheden (een koude en heldere avond), vermoedelijk zal dit eind dit jaar of begin volgend jaar zijn. De resultaten worden normaal in het voorjaar 2019 ter beschikking gesteld. Dit gebeurt voor het dorp Proven.

Verder lezen »